Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty
Autor: Zemánková, Denisa
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou máty, jejími vlastnostmi a chemickým složením. Dále popisem antioxidantů, jejich působením a popisem analytických metod využívaných ke stanovení antioxidační aktivity, polyfenolů a vitaminu C. Praktická část se zabývá změnami celkového obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity (DPPH a ABTS) spektrofotometrickou metodou v extraktech máty v závislosti na úpravě vzorku, přípravě extraktu a uchovávání máty. Také jsou metodou HPLC s UV-VIS detekcí v mátě určeny vybrané polyfenolické látky a vitamin C.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40580
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46325


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
zemánková_2017_dp.pdf 3.490Mb PDF Zobrazit/otevřít None
zemánková_2017_op.pdf 531.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
zemánková_2017_vp.pdf 529.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet