Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu |
Autor: |
Šťastná, Kristýna
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá možností využití netradičních bezlepkových obilovin pro výrobu vloček. Teoretická část je věnována samotným obilovinám, jejich morfologii, složení a možnostem použití, výrobě vloček hydrotermálním ošetřením a extruzní metodou, polyfenolickým látkám a jejich výskytu ve vybraných obilovinách. V praktické části jsou shrnuty výsledky měření obsahu celkových polyfenolů, flavonoidů, antioxidačních aktivit a stanovení polyfenolického profilu ve volné, konjugované a vázané frakci. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40574
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46310
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet