Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava netradičních druhů bezlepkových vloček a stanovení jejich polyfenolického profilu
Autor: Šťastná, Kristýna
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá možností využití netradičních bezlepkových obilovin pro výrobu vloček. Teoretická část je věnována samotným obilovinám, jejich morfologii, složení a možnostem použití, výrobě vloček hydrotermálním ošetřením a extruzní metodou, polyfenolickým látkám a jejich výskytu ve vybraných obilovinách. V praktické části jsou shrnuty výsledky měření obsahu celkových polyfenolů, flavonoidů, antioxidačních aktivit a stanovení polyfenolického profilu ve volné, konjugované a vázané frakci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40574
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46310


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šťastná_2017_dp.pdf 4.728Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šťastná_2017_op.pdf 548.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šťastná_2017_vp.pdf 513.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet