Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace |
Autor: |
Bártová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Tato práce popisuje a charakterizuje výskyt a význam mastných kyselin v mikroorganismech a ostatních živých systémech. V práci je popsána struktura membrán, výstavba a funkce mastných kyselin v membránách. Hlavní část práce je věnována výskytu mastných kyselin v mikroorganismech a možnostem jejich stanovení, zejména přípravě metylesterů a následné identifikaci metylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií. Tuto metodu lze u některých mikroorganismů použít k jejich charakterizaci a rozlišení. V závěru práce jsou stručně zmíněny další možnosti analýzy mastných kyselin v přírodě. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/4017
|
Datum:
|
2009-06-04 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5258
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet