Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace
Autor: Bártová, Kateřina
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce popisuje a charakterizuje výskyt a význam mastných kyselin v mikroorganismech a ostatních živých systémech. V práci je popsána struktura membrán, výstavba a funkce mastných kyselin v membránách. Hlavní část práce je věnována výskytu mastných kyselin v mikroorganismech a možnostem jejich stanovení, zejména přípravě metylesterů a následné identifikaci metylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií. Tuto metodu lze u některých mikroorganismů použít k jejich charakterizaci a rozlišení. V závěru práce jsou stručně zmíněny další možnosti analýzy mastných kyselin v přírodě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4017
Datum: 2009-06-04
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 5258


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bártová_2007_bp.pdfZablokované 1.270Mb PDF
bártová_2007_vp.doc 31Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bártová_2007_op.doc 36Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet