Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv kombinace kozího a kravského mléka na vlastnosti sýra
Autor: Charousová, Zuzana
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu kombinací kozího a kravského mléka na vlastnosti sýrů holandského typu během zrání. Bylo vyrobeno a sledováno 5 skupin sýrů s různou kombinací mléka kozího a kravského v procentuálním poměru (kozí : kravské) 100:0, 75:25, 50:50, 25:75, 0:100. V různých stupních zralosti byly sledovány vybrané parametry: základní chemická analýza (obsah sušiny, hodnota pH a obsah soli), texturní profilová analýza, proteinový profil, obsah volných aminokyselin (FAA) a dále organoleptické vlastnosti. Nejvýznamnější rozdíly mezi vzorky byly zaznamenány v intenzitě proteolýzy. V sýrech s obsahem kozího mléka se proteolýza projevovala intenzivněji než ve vzorku z čistě kravského mléka, což mělo dále vliv i na organoleptické vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38940
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 37984


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
charousová_2016_dp.pdf 3.460Mb PDF Zobrazit/otevřít None
charousová_2016_op.pdf 510.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
charousová_2016_vp.pdf 429.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet