Význam a využití rostlin rodu Lycium
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam a využití rostlin rodu Lycium |
Autor: |
Vybíralová, Hana
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce je seznámení s rodem Lycium (kustovnice). Práce je soustředěna především na druh kustovnice čínské (Lycium chinense). Počátek práce pojednává o taxo-nomickém zařazení, botanickém popisu, rozšíření a historii tohoto rodu. Dále je zmíněn výskyt, charakteristika a pěstování kustovnice čínské. Jsou popsány i obsahové látky, léčivé účinky, formy konzumace, příprava a dávkování a gastronomické využití. V užším pojetí jsou rozebrány i další vybrané druhy rodu Lycium, kustovnice cizí (Lycium barbarum), kustovnice ruténská (Lycium ruthenicum), kustovnice evropská (Lycium euro-paeum), kustovnice bledá (Lycium pallidum) a sukulentní druhy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/38658
|
Datum:
|
2016-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
37558
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet