Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství |
Autor: |
Koňaříková, Kristýna
|
Vedoucí: |
Reslerová, Ludmila
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce na téma "Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství" se skládá ze dvou částí, části teoretické a části praktické. Teoretická část pojednává o správném příjmu základních živin, vitamínů a minerálů. Jsou zde zmíněny důležité zdroje těchto živin, vitamínů, minerálů a jejich optimální příjem v průběhu gravidity. Dále jsou zmíněny rizikové složky potravy, které mohou mít negativní dopad v těhotenství na ženu či na plod. Uvedeny jsou jak zdravotní problémy související se stravou v graviditě, tak i onemocnění jako je obezita a gestační diabetes. V závěru teoretické části práce jsou zmíněny speciální diety v těhotenství. Praktická část je zpracována pomocí dotazníkového šetření. Cílem výzkumu bylo zjistit znalosti těhotných žen z oblasti výživy se zřetelem na informační zdroje, zjistit jak ženy své znalosti o výživě využily a zjistit problémy žen, které by mohly souviset se způsobem stravování. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/37445
|
Datum:
|
2015-12-18 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav zdravotnických věd |
Studijní obor:
|
Porodní asistentka |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
41993
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet