Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Autor: Rybárová, Ľubomíra
Vedoucí: Masaříková, Lucie
Abstrakt: Diplomová práce popisuje v teoretické části celiakii a bezlepkovou dietu, dále plodiny vhodné na výrobu bezlepkové mouky, a to z hlediska chemického složení a využití. Ve třetí části jsou popsány fyzikální vlastnosti těsta, jako je pružnost, tažnost, stabilita a viskozita. Praktická část se zabývá stanovením reologických vlastností bezlepkového těsta vyrobeného z jednodruhových mouk v závislosti na jejich různé granulaci a přídavku vody přepočteného na sušinu mouky na texturním analyzátoru TA.XT plus. V poslední části práce jsou popsány a vyhodnoceny výsledky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37338
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 41848


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
rybárová_2016_dp.pdf 2.376Mb PDF Zobrazit/otevřít None
rybárová_2016_op.pdf 286.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
rybárová_2016_vp.pdf 430.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet