Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025 |
Autor: |
Votavová, Ester
|
Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na zabezpečení jakosti v senzorické laboratoři podle požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025. Teoretická část obsahuje přehled nejpoužívanějších systémů pro řízení jakosti v potravinářství, včetně systému a požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025 užívané zkušebními a kalibračními laboratořemi a jejího rozpracování v dokument EA 4/09, kterým se řídí zkušební laboratoře vykonávající specifickou činnost – senzorickou analýzu potravin. Charakteristika senzorické analýzy, stejně jako požadavky na znalosti a praktické dovednosti senzorických posuzovatelů jsou dalším tématem teoretické části práce. Praktická část sestává z metodiky a zkoušek použitých pro přezkoušení kandidátů, kteří byli vybráni z akademických pracovníků Ústavu potravinářského inženýrství a chemie UTB ve Zlíně. Na základě dosažených výsledků byl vytvořen reálný panel senzorických posuzovatelů pro hodnocení potravin a nápojů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/36645
|
Datum:
|
2005-02-08 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Ekonomika a hygiena výživy |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
1972
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet