Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025
Autor: Votavová, Ester
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na zabezpečení jakosti v senzorické laboratoři podle požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025. Teoretická část obsahuje přehled nejpoužívanějších systémů pro řízení jakosti v potravinářství, včetně systému a požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025 užívané zkušebními a kalibračními laboratořemi a jejího rozpracování v dokument EA 4/09, kterým se řídí zkušební laboratoře vykonávající specifickou činnost – senzorickou analýzu potravin. Charakteristika senzorické analýzy, stejně jako požadavky na znalosti a praktické dovednosti senzorických posuzovatelů jsou dalším tématem teoretické části práce. Praktická část sestává z metodiky a zkoušek použitých pro přezkoušení kandidátů, kteří byli vybráni z akademických pracovníků Ústavu potravinářského inženýrství a chemie UTB ve Zlíně. Na základě dosažených výsledků byl vytvořen reálný panel senzorických posuzovatelů pro hodnocení potravin a nápojů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/36645
Datum: 2005-02-08
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Ekonomika a hygiena výživy
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 1972


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet