Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích |
Autor: |
Polzer, Roman
|
Vedoucí: |
Grossmann, Miroslav
|
Abstrakt:
|
U fermentovaných mléčných výrobků působí jako specifická překážka kontaminace produktu konkurenční mikroflóra. Ta konkurencí při získávání živin, tvorbou peroxidů, bakteriocinů a kyseliny mléčné tvoří inhibiční prostředí pro kontaminující mikroorganismy. Tato práce se zaměřuje na schopnosti rodu Lactobacillus přežívat v mléčných produktech v závislosti na teplotě a době skladování a jeho konkurenceschopnost vůči E.coli, S.aureus, E.faecalis, a L.grayi při kontaminaci produktu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/36644
|
Datum:
|
2004-03-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Ekonomika a hygiena výživy |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
1971
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet