Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Studium změn jakosti sterilovaných tavených sýrů během skladování |
Autor: |
Vlčková, Olga
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce zkoumá změny u sterilovaných tavených sýrů v průběhu 12 měsíců při třech různých skladovacích teplotách (6°C; 23°C a 40°C). Byly sledovány dvě řady sterilovaných tavených sýrů. Bylo provedeno mikrobiologické, chemické a senzorické hodnocení. Mikrobiologické analýzy zahrnovaly stanovení celkového počtu mikroorganizmů, koli-formních mikroorganizmů, kvasinek a plísní. Chemická analýza byla zaměřena na stanovení obsahu aminokyselin a amoniaku, jejichž obsah se během skladování významně měnil. Obsah aminokyselin klesal jak s teplotou tak s dobou skladování. Ze zhodnocení sterilovaných tavených sýrů bylo patrné, že se zvyšujícím se časem a vyšší teplotou skladování se zhoršuje senzorická kvalita u vzhledu a barvy, chutě a vůně. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/3596
|
Datum:
|
2007-05-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5219
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet