Modelování fermentace amarantové hmoty

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Modelování fermentace amarantové hmoty

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Modelování fermentace amarantové hmoty
Autor: Kozubík, Tomáš
Vedoucí: Kolomazník, Karel
Abstrakt: V první části diplomové práce byla provedena literární studie o fermentaci, možnosti řízení této chemické reakce a o faktorech které ji mohou ovlivnit. A také o rostlině amarantu, jeho využití a zpracování jednotlivých složek. Praktická část byla rozdělena na matematický popis čtyřstupňového anaerobního rozkladu, vymodelování řídícího kroku pro rychlost určující reakce a na experimentální část s vlastním měřením. V experimentální části bylo na měřící aparatuře prokázáno, že použité substráty, včetně testované amarantové hmoty, vykazovaly konstantní okamžitou rychlost v celém časovém intervalu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/35907
Datum: 2005-02-21
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Institut řízení procesů a aplikované informatiky
Studijní obor: Automatizace a řídicí technika ve spotřebním průmyslu
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 1091


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet