Modelování fermentace amarantové hmoty
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Modelování fermentace amarantové hmoty |
Autor: |
Kozubík, Tomáš
|
Vedoucí: |
Kolomazník, Karel
|
Abstrakt:
|
V první části diplomové práce byla provedena literární studie o fermentaci, možnosti řízení této chemické reakce a o faktorech které ji mohou ovlivnit. A také o rostlině amarantu, jeho využití a zpracování jednotlivých složek. Praktická část byla rozdělena na matematický popis čtyřstupňového anaerobního rozkladu, vymodelování řídícího kroku pro rychlost určující reakce a na experimentální část s vlastním měřením. V experimentální části bylo na měřící aparatuře prokázáno, že použité substráty, včetně testované amarantové hmoty, vykazovaly konstantní okamžitou rychlost v celém časovém intervalu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/35907
|
Datum:
|
2005-02-21 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Institut řízení procesů a aplikované informatiky |
Studijní obor:
|
Automatizace a řídicí technika ve spotřebním průmyslu |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
1091
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet