Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Lipolytická aktivita potravinářsky významných bakterií
Autor: Miklíčková, Vladěna
Vedoucí: Hauerlandová, Iva
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá lipolytickou aktivitou bakterií, které jsou významné v potravinářství. Teoretická část je věnována lipolytickým enzymům, jejich mechanizmu účinku, faktorům, jež ovlivňují jejich aktivitu a jejich klasifikaci. Dále jsou zde charakterizovány metody, pomocí nichž lze lipolytickou aktivitu stanovit. Další část je zaměřena na potravinářsky významné bakterie, které lipolytickou aktivitu vykazují. Praktická část je zaměřena na testování lipolytické aktivity deseti vybraných mikroorganizmů, nejdříve kultivačně pomocí Spirit Blue Agaru a poté plynovou chromatografií. Lipolytická aktivita vybraných bakterií byla sledována ve vzorcích smetany a byla vyvíjena metodika pro extrakci tukové fáze, přípravu methyesterů volných a vázaných mastných kyselin a jejich stanovení plynovou chromatografií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33639
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 39425


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
miklíčková_2015_dp.pdf 2.564Mb PDF Zobrazit/otevřít
miklíčková_2015_vp.pdf 516.6Kb PDF Zobrazit/otevřít
miklíčková_2015_op.pdf 434.1Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet