Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů |
Autor: |
Burianová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Egner, Pavlína
|
Abstrakt:
|
Práce byla zaměřená na testování stability gelů obohacených o netradiční antimikrobní látky (kyselina mandlová a esenciální oleje) v různých teplotních režimech a následné ověřování jejich antimikrobních vlastností. Základem pro tvorbu gelů byla látka na bázi kyseliny akrylové (Carbomer). Na základě testování lze říci, že zvýšená teplota, společně s prodlužující dobou skladování má nepříznivý vliv, jak na stabilitu, tak na antimikrobní účinnost připravených gelů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/33583
|
Datum:
|
2015-01-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
39333
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet