Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Autor: Škvařilová, Věra
Vedoucí: Černíková, Michaela
Abstrakt: Diplomová práce se zabývala možností výroby termizovaných tvarohových dezertů s využitím vybraných hydrokoloidů. Teoretická část práce popisuje výrobu termizovaných tvarohových dezertů, vybrané hydrokoloidy, jejich chemické složení, strukturu, vlastnosti a použití. V praktické části byl studován vliv koncentrace jednotlivých hydrokoloidů a jejich binárních směsí na konzistenci, homogenitu a chuť vyrobených modelových vzorků. Dále byly sledovány viskoelastické vlastnosti vybraných termizovaných tvarohových dezertů. Veškeré analýzy byly prováděny po 7 dnech skladování modelových vzorků při teplotě 6?2 °C. Na základě výsledků praktické části lze konstatovat, že s použitím některých vybraných hydrokoloidů (např. lokustová guma v koncentraci 0,2 % (w/w), tragakant v koncentraci 0,05 % (w/w), nebo binární směs lokustová guma: tragakant v poměru 50:50 v celkové koncentraci 0,05 % (w/w)) byl na zařízení Stephan-UMC 5 vyroben při teplotě 70 °C ter-mizovaný tvarový dezert s požadovanými senzorickými vlastnostmi homogenní v celé vy-robené šarži.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33049
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 38554


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
škvařilová_2015_dp.pdf 3.213Mb PDF Zobrazit/otevřít
škvařilová_2015_vp.pdf 144.3Kb PDF Zobrazit/otevřít
škvařilová_2015_op.pdf 434.8Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet