Probiotické kultury a jejich vliv na trávení
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Probiotické kultury a jejich vliv na trávení |
Autor: |
Nováková, Veronika
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Tato práce popisuje a charakterizuje jednotlivé oddíly trávícího ústrojí a jejich funkce. Zabývá se poměry v trávícím traktu při jeho správné funkci a při patologických stavech. Další část je zaměřena na charakteristiku bakterií mléčného kvašení. Jsou zde popsány jejich morfologické a fyziologické znaky a jejich výskyt. V poslední část se zabývá vlastnostmi probiotických bakterií. Popisuje jejich účinek na trávící systém člověka. Dále se zabývá požadavky na probiotika a faktory, které ovlivňují jejich účinky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/325
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
2253
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet