Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína |
Autor: |
Konečná, Veronika
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce byl popsán význam sledování obsahu biogenních aminů v potravinách. Dále byla charakterizována výroba červených a bílých vín, se zaměřením na fáze výroby, které mohou ovlivnit výskyt biogenních aminů ve finálním výrobku. Byly také stručně charakterizovány mikroorganizmy, které se mohou vyskytovat ve víně, se zaměřením na ty, které mohou produkovat biogenní aminy. V praktické části diplomové práce byly odebírány vzorky několika odrůd vín v průběhu výroby vína. U těchto vzorků byl stanoven obsah biogenních aminů a také počty významných mikroorganizmů. Naměřené hodnoty byly porovnány s odbornou literaturou. Bylo zjištěno, že výskyt mikroorganizmů v jednotlivých fázích výroby vína ovlivňuje výsledný obsah biogenních aminů. Koncentrace těchto dusíkatých látek je také závislá na čistotě výrobních zařízení, způsobu skladování a mnoha dalších faktorech. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31993
|
Datum:
|
2015-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
38525
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet