Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků |
Autor: |
Hladíková, Zuzana
|
Vedoucí: |
Plšková, Mária
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce pojednává o barvě masa a masných výrobků. Také se zabývá vlivem fosforečnanů a látek rostlinného původu na barvu masných výrobků. V praktické části jsou vyhodnoceny parametry charakterizující barvu, mezi které se řadí L* světlost, E* rozdíl barev, C* měrná čistota a h ° měrný úhel. Měření barvy probíhalo pomocí metody spektrofotometrické. Pro experiment byly použity fosforečnany DSP a MSP v koncentracích od 0 do 0,45 hmot. % v přídavcích po 0,05 hmot. % a mouky kukuřičná, amarantová a rýžová přidávané v koncentracích od 0 do 2,00 hmot. % po kroku 0,25 hmot. %. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31990
|
Datum:
|
2015-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
38521
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet