Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích
Autor: Petreňová, Michaela
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Předkládána bakalářská práce je zaměřená na problematiku využití syrovátky v biotechnologiích. Teoretická část popisuje chemické složení a vlastnosti syrovátky, dále jsou vysvětleny tlakové membránové separační procesy a možnost jejich aplikace v mlékárenském průmyslu, v poslední kapitole jsou vypsány možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. V praktické části byly sledovány vybrané hydrolytické procesy laktosy v modelových vzorcích syrovátky. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti obsahu monosacharidů na faktorech, jež působily na vzorky během hydrolysy laktosy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31958
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38465


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
petreňová_2015_dp.pdf 2.015Mb PDF Zobrazit/otevřít None
petreňová_2015_op.pdf 531.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
petreňová_2015_vp.pdf 524.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet