Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách
Autor: Ondrušová, Pavlína
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V bakalářské práci je charakterizován akrylamid, procesní kontaminant a potenciální lidský karcinogen, a jeho vznik v potravinách během tepelné úpravy potravin. Také jsou popsány rizikové potraviny, u nichž se v průběhu tepelné přípravy předpokládá zvýšený obsah této látky, a možnosti snížení akrylamidu v těchto potravinách. Práce se věnuje i toxickým účinkům akrylamidu a shromažďuje doposud zjištěné informace ze studií provedených na zvířatech a lidech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31596
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 37883


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ondrušová_2015_dp.pdf 2.177Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ondrušová_2015_op.pdf 634.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ondrušová_2015_vp.pdf 628.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet