Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy |
| Autor: |
Kurtin, Adam
|
| Vedoucí: |
Jelínková, Lenka
|
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce se zabývá možností využití přírodních polymerů jako nosných struktur aktivních látek ve formě hydrogelů. Připravené hydrogelové tablety byly zkoumány k využití ve výživě člověka jako doplňky stravy. Byly připrevny receptury a technologie na výrobu matric s aktivními látkami, které byly dále testovány. K popisu vlastností připravených hydrogelů jsme využili metod sušení a lyofilizace, na porovnání desorpce připravených receptur. Metodou HPLC jsme zkoumali využitelnost vitaminu C z nosné struktury. Byla měřena i antioxidační aktivita vybraných hydrogelových receptur. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/31149
|
|
Datum:
|
2015-02-02 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
34116
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet