Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Autor: Vybíhalová, Nela
Vedoucí: Sedlačík, Michal
Abstrakt: Hlavním tématem bakalářské práce jsou reologické vlastnosti mražených krémů. Znalost reologických vlastností je jedním ze základních předpokladů pro posouzení jejich kvality. Při nízkých teplotách by totiž měl mít mražený krém nízkou tuhost z důvodu jeho snadného nabírání. Naopak při vyšších teplotách by měl být mražený krém krémovitý s pomalým táním, což se projeví zlepšenými organoleptickými vlastnostmi. Rešeršní část bakalářské práce se bude zabývat historií, výrobou a vlastnostmi různých typů mražených krémů. V experimentální části bude prováděna sada měření reologických vlastností několika druhů mražených krémů za různých teplot za účelem posouzení jejich celkové kvality.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31129
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 33789


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
vybíhalová_2015_dp.pdf 2.318Mb PDF Zobrazit/otevřít None
vybíhalová_2015_op.pdf 536.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vybíhalová_2015_vp.pdf 977.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet