Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb
Autor: Strašáková, Monika
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo popsat nutriční a kulinářskou úpravu masa sladkovodních ryb. V práci je popsáno zpracování ryb od zabití až po různé tepelné úpravy. Další část je zaměřena na charakteristiku jakosti rybího masa, kde je zmíněno jeho chemické složení a nutriční vlastnosti. Rybí maso je hodně doporučováno kvůli příznivým vlivům chemického složení na lidský organismus. Rybí výrobky jsou pro nás důležité díky biologické hodnotě tuku, který obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin. Mastné kyseliny slouží jako prevence mnoha civilizačních chorob. Z těchto důvodů by ryby neměly chybět na našem jídelníčku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31127
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 33781


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
strašáková_2015_dp.pdf 1.327Mb PDF Zobrazit/otevřít None
strašáková_2015_op.pdf 522.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
strašáková_2015_vp.pdf 542.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet