Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky
Autor: Pivodová, Jana
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Tato práce se zabývá účinkem rostlinných extraktů na mikroorganismy. Zaměřuje se na antimikrobiální účinky těchto extraktů, jichž se využívá v nejen potravinářství. Zabývala jsem se historií, jednotlivými skupinami účinných látek a rozebrala jsem způsoby získávání výtažků účinných látek z rostlin. Popisuji dvanáct rostlin a antimikrobiální účinky z nich získaných extraktů. Uvedla jsem rozdíly citlivosti grampositivních a gramnegativních mik-roorganismů vůči éterickým olejům a způsoby užití těchto olejů v potravinách. Uvedla jsem několik možností využití rostlinných extraktů do budoucna.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3046
Datum: 2007-09-05
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 5420


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pivodová_2007_bp.pdfZablokované 630.0Kb PDF
pivodová_2007_vp.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pivodová_2007_op.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet