Nutriční hodnocení hotových pokrmů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Nutriční hodnocení hotových pokrmů |
Autor: |
Ciprysová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Družbíková, Helena
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah aminokyselin 68,11 g/kg a hodnota EAAI byla 72,41 %. Jeho energetická hodnota byla 1791,3 kJ/300g. Hodnota obsahu aminokyselin v Pikantním rizotu byla 52,49 g/kg a EAAI byl 66,93 %, což byla nejižší hodnota. Jeho energetická hodnota byla 2004,9 kJ/300g. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2971
|
Datum:
|
2009-06-04 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
5263
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet