Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti stanovení niacinu a pyridoxinu |
Autor: |
Kratinová, Gabriela
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce byla zaměřena na získání souhrnných poznatků o vitaminech B3 (niacin) a B6 (pyridoxin). Hlavním zdrojem těchto vitaminů je především maso (hovězí, vepřové i drůbeží), vnitřnosti (játra, ledviny), z rostlinných zdrojů jsou vhodné cereálie (obilí, pše-ničná mouka) a luštěniny. V práci jsou shrnuty postupy pro stanovení niacinu a pyrido-xinu se zaměřením na chromatografickou techniku HPLC (Vysokoúčiná kapalinová chromatografie). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2912
|
Datum:
|
2007-06-04 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
5384
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet