Optické měření roztékavosti tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Optické měření roztékavosti tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Optické měření roztékavosti tavených sýrů
Autor: Olejníková, Petra
Vedoucí: Ponížil, Petr
Abstrakt: Práce se zabývá měřením roztékavosti tavených sýrů pomocí modifikovaného Schreiberova testu. Na 1566 vzorcích byl sledován vliv pH na roztékavost tavených sýrů a vliv ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na pH a roztékavost tavených sýrů. Jako tavicí soli byly aplikovány sodné soli monofosforečnanu, difosforečnanu a polyfosforečnanu v různých poměrech. Modelové vzorky tavených sýrů byly vyrobeny bez úpravy hodnoty pH a dále i s úpravou hodnoty pH. Přídavek samotného monofosforečnanu vedl k vysokému pH taveného sýra. Nejmenší roztékavost byla prokázána s přídavkem polyfosfátu. Již 10% přídavek polyfosfátu snižuje roztékavost. S přídavkem fosforečnanů se roztékavost snižovala v následujícím pořadí: monofosforečnany, difosforečnany a polyfosforečnany.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28576
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 34239


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
olejníková_2014_dp.pdf 2.083Mb PDF Zobrazit/otevřít
olejníková_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
olejníková_2014_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet