[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb |
Autor: |
Křápková, Lenka
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Téma bakalářské práce je výroba ječného kvasného chleba za použití fermentační technologie. Cílem bylo vytvořit vhodnou recepturu a stanovit technologický postup pro výrobu ječného kvasného chleba, který by byl pro zákazníky přijatelný svým složením a chutí. Jako rostlinný materiál byl použit bezpluchý ječmen KM 2084, který byl fermentován za pomocí bakterií mléčného a octového kvašení na kvas. Kvas byl dále použit na výrobu chlebového těsta, z kterého následně byl upečen chléb. Důkaz byl kladen na reologické a senzorické vlastnosti chleba Pro ječný kvasný chléb je typická příchuť ječmene, která je pro mnohé nepříjemná. U pečený ječný kvasný chléb má oproti běžnému konzumnímu chlebu menší objem, sníženou stabilitu těsta, ale větší a pravidelnější pórovitost střídy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25500
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
F
30683
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet