Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách |
Autor: |
Konečná, Markéta
|
Vedoucí: |
Holko, Ivan
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která s probiotiky souvisí, jako prebiotika a synbiotika. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25441
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
25812
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet