Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků |
Autor: |
Mahovská, Iveta
|
Vedoucí: |
Pleva, Pavel
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce bylo pozorovat vliv vybraných vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u mikroorganismů rodu Enterococcus. Produkce byla sledována u Enterococcus sp. izolovaného z masa králíků. Celkem bylo analyzováno 1320 vzorků. Při inokulaci byl použit Brain Heart Infusion Broth bujón. Během kultivace byly odebírány v různých časových intervalech vzorky, u kterých byla následně měřena optická denzita. Množství vyprodukovaných biogenních aminů bylo stanovováno pomocí RP-HPLC. Nejvíce produkovaným biogenním aminem testovanými bakteriemi byl tyramin (< 1470 mg/l). Produkce biogenních aminů byla nejvýznamněji snižována v médiu při pH5 a koncentraci NaCl 6%. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25166
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30611
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet