Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv vybraných faktorů na produkci biogenních aminů u entrokoků izolovaných z masa králíků
Autor: Mahovská, Iveta
Vedoucí: Pleva, Pavel
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo pozorovat vliv vybraných vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u mikroorganismů rodu Enterococcus. Produkce byla sledována u Enterococcus sp. izolovaného z masa králíků. Celkem bylo analyzováno 1320 vzorků. Při inokulaci byl použit Brain Heart Infusion Broth bujón. Během kultivace byly odebírány v různých časových intervalech vzorky, u kterých byla následně měřena optická denzita. Množství vyprodukovaných biogenních aminů bylo stanovováno pomocí RP-HPLC. Nejvíce produkovaným biogenním aminem testovanými bakteriemi byl tyramin (< 1470 mg/l). Produkce biogenních aminů byla nejvýznamněji snižována v médiu při pH5 a koncentraci NaCl 6%.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25166
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30611


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mahovská_2013_bp.pdf 1.566Mb PDF Zobrazit/otevřít
mahovská_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mahovská_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet