Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Autor: Válková, Petra
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku sýrů zrajících v solném nálevu, charakteristiku dekarboxyláza pozitivních bakterií a biogenních aminů. V praktické části byl proveden rozbor 30 vzorků sýrů zrajících v solném nálevu a stanoveny počty me-zofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů, koliformních bakterií, mléčných bakterií a enterokoků. Poté byly suspektní kolonie izolovány a byla zkoumána jejich dekarboxylační aktivita. Obsah biogenních aminů byl také zkoumán u jednotlivých vzorků sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25030
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 30820


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
válková_2013_dp.pdf 1.642Mb PDF Zobrazit/otevřít
válková_2013_vp.pdf 176.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
válková_2013_op.doc 101Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet