Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu |
Autor: |
Válková, Petra
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku sýrů zrajících v solném nálevu, charakteristiku dekarboxyláza pozitivních bakterií a biogenních aminů. V praktické části byl proveden rozbor 30 vzorků sýrů zrajících v solném nálevu a stanoveny počty me-zofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů, koliformních bakterií, mléčných bakterií a enterokoků. Poté byly suspektní kolonie izolovány a byla zkoumána jejich dekarboxylační aktivita. Obsah biogenních aminů byl také zkoumán u jednotlivých vzorků sýrů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/25030
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
30820
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet