Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu |
Autor: |
Marcin, Tomáš
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku aspartamu a jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Bude zkoumat vnější vlivy podporující degradaci aspartamu a také do jaké míry jsou na sobě závislé jednotlivé faktory prostředí. Tato práce potvrzuje nestabilitu aspartamu ve vodném prostředí s různým pH a jeho degradaci na fenylalanin, aspartylfenylalanin a diketopiperazin. Také byla zjištěna vyšší míra degradace pro neutrální a alkalické pH nežli pro kyselé pH. Teplotní stabilita aspartamu byla prokázána jako snižující se s rostoucí teplotou i v závislosti na pH. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24960
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
30814
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet