Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výživa jako faktor prevence kardiovaskulárních onemocnění |
Autor: |
Sedláčková, Libuše
|
Vedoucí: |
Velichová, Helena
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá problematikou související s výživou při prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku kardiovaskulárních onemocnění a rizikové faktory, které se podílejí na vzniku těchto onemocnění nebo zhoršují jejich průběh. V teoretické části jsou dále uvedena pravidla zdravé výživy, výživová a dietní opatření. Cílem praktické části bylo provést vyhodnocení výsledků analýzy tělesné kompozice u rizikové skupiny osob v programu pro nutričního poradce, sestavit vzorový jídelníček s preventivním působením a zhodnotit stravování kardiaků během lázeňské léčby. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24939
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30776
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet