Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny antioxidačních vlastností Basidiomycet v závislosti na kuchyňské úpravě |
Autor: |
Olšová, Marie
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Cílem teoretické části mé diplomové práce bylo charakterizovat vyšší houby. V práci jsem se zabývala chemickým složením basidiomycet, zejména ve vztahu k antioxidačním vlastnostem. V praktické části byly sledovány změny antioxidačních vlastností v závislosti na odlišném kuchyňském zpracování. Ve svých měřeních jsem prokázala vliv mražení, sušení a vaření na antioxidační vlastnosti, kdy docházelo k úbytku antioxidační aktivity a změně obsahu polyfenolů a flavonoidů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24792
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
30754
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet