Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ |
Autor: |
Úlehlová, Nina
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce charakterizuje vlákninu a inulin jako zdroj rozpustné vlákniny. Pozornost je věnována především jejich zdravotnímu účinku. V práci jsou dále popsány metody stanovení inulinu a charakterizována výroba ovocných kojeneckých výživ. Praktická část je zaměřena na stanovení inulinu ve vzorcích ovocných kojeneckých výživ s přídavkem inulinu. Byla sledována časová závislost degradace inulinu ve skladovaných výrobcích a vliv jablečné odrůdy a dalších faktorů na degradaci inulinu při výrobě ovocných kojeneckých výživ. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24749
|
Datum:
|
2013-01-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30807
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet