Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. |
Autor: |
Machálková, Jana
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce řeší problematiku stravovacího systému lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. Stravovací systém zabezpečuje podávání stravy označované ?Normální strava? a ?Výběrová strava?. Jsou využívány základní, speciální a standardizované dietní postupy. Jídelní lístek sestavuje nutriční terapeutka ve spolupráci s šéfkuchařkou a je schválen vedoucím lékařem lázeňské léčebny. Z analyzovaných jídelních lístků jsme dospěli k závěrům, že jsou dodržovány energetické a biologické hodnoty stravy (snižovat příjem tuků k požadovaným hodnotám, dodržovat správný poměr tuků rostlinných vůči živočišným), je respektována věková kategorie strávníků, dbá se na konzistenci, barevnost, chuť, technologickou úpravu a pestrost ve výběru potravin (živočišné, rostlinné, minerální a nutriční do-plňky). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24583
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25791
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet