Významné výživové látky v cibulové zelenině

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Významné výživové látky v cibulové zelenině

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Významné výživové látky v cibulové zelenině
Autor: Miklas, Radek
Vedoucí: Vojtíšková, Petra
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá významnými výživovými látkami v cibulové zelenině. Věnuje se historii cibulovin, dále popisuje jednotlivé druhy cibulové zeleniny, jejich mor-fologii a způsob pěstování. Samostatná kapitola je věnována chemickému složení cibulovin se zaměřením na obsah významných výživových látek. Mezi nejdůležitější druhy patří ci-bule, česnek, pažitka a pór. Mají vysoký obsah ochranných a vonných látek. Sirné slouče-niny, zejména allicin a alliin, tvoří důležitou skupinu vonných a chuťových látek. Cibulo-viny navíc obsahují i látky léčivé. Mezi nejdůležitější látky s léčebnými a nutričně prospěš-nými vlastnostmi patří sirné sloučeniny, glycidy, vitaminy a bezsirná antibiotika.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24459
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 29256


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
miklas_2013_bp.pdf 1.763Mb PDF Zobrazit/otevřít
miklas_2013_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
miklas_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet