Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC |
Autor: |
Konečná, Jana
|
Vedoucí: |
Severová, Marta
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá charakteristikou, chemickou strukturou, působením v organismu a stabilitou vitaminu C. Součástí je rešerše o využití vitaminu C v potravinářském průmyslu. Ve stručnosti se zabývá běžně používanými metodami laboratorního stanovení vitaminu C. Obsahuje obecnou charakteristiku metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie a přehled metod HPLC pro stanovení vitaminu C v potravinách se zaměřením na nápoje. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2444
|
Datum:
|
2007-06-04 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5283
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet