Problematika geneticky modifikovaného hrachu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Problematika geneticky modifikovaného hrachu |
Autor: |
Moudrá, Kateřina
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Tématem této bakalářské práce je hrách a využití metod transgenoze ke zlepšení jeho vlastností. První část se věnuje obecně hrachu, jeho významu, botanické charakteristice, složení semen, škůdcům a onemocněním. Druhá část práce je pak zaměřena na transgenozi, metody transgenoze, nejčastěji vnášené transgeny a uplatnění transgenoze ve šlechtění hrachu. V závěru jsou stručně popsány pravidla pěstování transgenních plodin, rizika a problémy spjaté s genetickými modifikacemi. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24444
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
30049
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet