Problematika geneticky modifikovaného hrachu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Problematika geneticky modifikovaného hrachu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Problematika geneticky modifikovaného hrachu
Autor: Moudrá, Kateřina
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Tématem této bakalářské práce je hrách a využití metod transgenoze ke zlepšení jeho vlastností. První část se věnuje obecně hrachu, jeho významu, botanické charakteristice, složení semen, škůdcům a onemocněním. Druhá část práce je pak zaměřena na transgenozi, metody transgenoze, nejčastěji vnášené transgeny a uplatnění transgenoze ve šlechtění hrachu. V závěru jsou stručně popsány pravidla pěstování transgenních plodin, rizika a problémy spjaté s genetickými modifikacemi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24444
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30049


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
moudrá_2013_bp.pdf 1.203Mb PDF Zobrazit/otevřít
moudrá_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
moudrá_2013_op.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet