Koření používané v cukrářské výrobě
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Koření používané v cukrářské výrobě |
Autor: |
Grmolcová, Michaela
|
Vedoucí: |
Vojtíšková, Petra
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce bylo vybrat a charakterizovat jednotlivé druhy koření, které se používají v cukrářské výrobě (vanilka, hřebíček, skořice, anýz, badyán aj.). Po úvodním rozdělení koření byla popsána jeho historie, funkce a různé způsoby využití. Následně byly jednotlivé druhy koření charakterizovány obecně, dále z hlediska obsahu významných látek a u každého druhu koření byl uveden jeho případný léčivý účinek. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24416
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
29868
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet