Kvasné procesy ve víně

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Kvasné procesy ve víně

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Kvasné procesy ve víně
Autor: Doležalová, Alena
Vedoucí: Holko, Ivan
Abstrakt: Cílem této práce bylo napsat literární rešerši popisující kvasné procesy ve víně prová-děné kvasinkami divokými nebo čistou kulturou kvasinek. Kvasinky přirozeně se na-cházejí na povrchu hroznu. Při spontánním kvašení právě tyto divoké kvasinky startují fermentaci v moštu, poté během hlavního kvašení přebírá kvasinka Saccharomyces ce-revisiae dominantní roli. Naopak čistá kultura je naočkovaná do moštu eliminovaného od mikroorganismů, čímž se dosáhne řízené fermentace. Vliv kvasné technologie má vliv na senzorickou stránku vína. Spontánně kvašená vína se mohou chlubit svou jedi-nečností, plnou chutí a kompletním spektrem aromatických látek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24232
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 30362


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
doležalová_2013_bp.pdf 2.714Mb PDF Zobrazit/otevřít
doležalová_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
doležalová_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet