Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví |
Autor: |
Kuncová, Šárka
|
Vedoucí: |
Stávek, Jan
|
Abstrakt:
|
Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s důrazem na specifické účinky při léčbě určitých onemocnění. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24139
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
29869
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet