Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Netradiční druhy zeleniny a jejich využití v gastronomii |
| Autor: |
Zemánková, Tereza
|
| Vedoucí: |
Vojtíšková, Petra
|
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat netradiční druhy zeleniny, jako je např. kiwa-no, batáty, okra, rebarbora aj. Je zde popsán jejich původ, nároky na pěstování a jejich stručná charakteristika. Práce se zabývá jednotlivými druhy z hlediska jejich chemického složení a významných výživových látek. Samostatná kapitola je věnována gastronomické-mu a kulinářskému využití netradičních druhů zeleniny. Stručně byly charakterizovány i jejich léčivé účinky. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24116
|
|
Datum:
|
2013-02-11 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
29851
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet