Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. |
Autor: |
Žourková, Martina
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. Teoretická část popisuje v první kapitole obecnou charakteristiku ovoce a jeho chemické složení. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy netradičního ovoce, mezi které patří aronie, dřín, kalina, kdoulovec, mišpule, moruše, muchovník, rakytník a zimolez. Třetí kapitola je zaměřena na antioxidanty a blíže popisuje antioxidační aktivitu a polyfenoly. V praktické části jsou popsány principy chemických analýz a jejich postupy, dále jsou zde vyhodnoceny výsledky měření a srovnány s literaturou. Na základě laboratorních analýz jsou srovnány hodnoty antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23960
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
29438
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet