Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice |
Autor: |
Šolcová, Iveta
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením jednotlivých druhů káv. V teoretické části je zpracována literární rešerše k dané problematice. Byly stanoveny u třech vzorků kávy nutriční hodnoty a vlhkosti káv. Dle legislativní normy všechny splňovaly požadavek do 5 % vlhkosti. Při senzorickém vyhodnocení celého praženého zrna byl nejlépe hodnocen vzorek 2 a poté vzorek 1. Po přípravě nápoje a senzorickém hodnocení nejlepší chutnost měl vzorek 6 (průměrné hodnocení 61,3 %) a vzorek 2 (průměrné hodnocení 60,9 %). Při stanovení doznívání hořkosti kávy většina druhů měla podobnou tendenci poklesu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23949
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
30907
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet