Analýza nebezpečí a kritické kontrolní body při výrobě sušenek

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza nebezpečí a kritické kontrolní body při výrobě sušenek

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza nebezpečí a kritické kontrolní body při výrobě sušenek
Autor: Jílková, Pavla
Vedoucí: Černíková, Michaela
Abstrakt: Hazard analysis and critical control point (HACCP), nebo-li analýza nebezpečí a kritické kontrolní body, je systém, který umožňuje výrobcům potravin identifikovat klíčové kroky pro předcházení, kontrolu a eliminaci nebezpečí spojených s jejich produkty potravin. Jedním z nejdůležitějších kroků při sestavování HACCP systému je analýza nebezpečí, která zkoumá reálná a potenciální rizika biologického, chemického i fyzikálního charakte-ru spojená s produktem jako možným zdrojem onemocnění z potravin. Cílem této práce bylo seznámení se s technologií výroby sušenek a zavedení fungujícího systému analýzy nebezpečí a kritických kontrolních bodů v konkrétní provozovně. Po provedené analýze nebezpečí byl v celé výrobě sušenek stanoven jeden kritický kontrolní bod, a to teplota sušenek před balením. Horní kritická mez tohoto kritického kontrolního bodu byla stano-vena na 25 °C. Hlavním důvodem rozhodnutí o stanovení tohoto kritického kontrolního bodu je možné zapaření výrobku a především následný rozvoj plísní při zabalení příliš tep-lé sušenky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23594
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 31052


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jílková_2013_dp.pdf 1.574Mb PDF Zobrazit/otevřít
jílková_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jílková_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet