Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin |
Autor: |
Brogowski, Jakub
|
Vedoucí: |
Sedláček, Tomáš
|
Abstrakt:
|
ato diplomová práce se zabývá možností využití biopolymerů jako obalových matriálů potravin. Byl pozorován vliv vzorků folií na skladované potraviny a vliv skladovacích podmínek a skladovaného obsahu na obalový materiál. Srovnávány byly různé druhy folií, které byly udržovány v různých prostředích. Proměnou zde byla teplota a vlhkost. Kon-krétně byl v časovém horizontu stanoven obsah kyseliny askorbové ve skladovaném ovoci resp. jeho úbytek. U fólií byly pomocí tahové zkoušky, DSC, FTIR spektroskopie a paro-propustnosti sledovány změny sledovány změny fyzikálně-mechanických vlastností. Vý-sledky naznačují zanedbatelný vliv bio polymerního obalového materiálu na obsahu vita-mínu C během skladovacího procesu ve srovnání s běžně dostupnými produkty. U fólií z biopolymerů byly zaznamenány nejrozsáhlejší strukturální změny v návaznosti na jejich dispozice k degradaci. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23572
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
25873
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet