Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin
Autor: Brogowski, Jakub
Vedoucí: Sedláček, Tomáš
Abstrakt: ato diplomová práce se zabývá možností využití biopolymerů jako obalových matriálů potravin. Byl pozorován vliv vzorků folií na skladované potraviny a vliv skladovacích podmínek a skladovaného obsahu na obalový materiál. Srovnávány byly různé druhy folií, které byly udržovány v různých prostředích. Proměnou zde byla teplota a vlhkost. Kon-krétně byl v časovém horizontu stanoven obsah kyseliny askorbové ve skladovaném ovoci resp. jeho úbytek. U fólií byly pomocí tahové zkoušky, DSC, FTIR spektroskopie a paro-propustnosti sledovány změny sledovány změny fyzikálně-mechanických vlastností. Vý-sledky naznačují zanedbatelný vliv bio polymerního obalového materiálu na obsahu vita-mínu C během skladovacího procesu ve srovnání s běžně dostupnými produkty. U fólií z biopolymerů byly zaznamenány nejrozsáhlejší strukturální změny v návaznosti na jejich dispozice k degradaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23572
Datum: 2013-02-11
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 25873


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
brogowski_2013_dp.pdf 1.526Mb PDF Zobrazit/otevřít
brogowski_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
brogowski_2013_op.doc 100Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet