Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin |
Autor: |
Szarowská, Eva
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem procesu oxidace, antioxidanty a jejich působením v potravinách a popisem metod stanovení antioxidační aktivity a polyfenolic-kých látek. Dále je uvedena charakteristika aromatických rostlin (máta, meduňka, levandu-le, šalvěj, řepík, heřmánek, oregano a bazalka). Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických rostlin metodou DPPH a stanovením celkového obsahu polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocalteuovým činidlem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23409
|
Datum:
|
2012-02-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25546
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet