Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin
Autor: Szarowská, Eva
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem procesu oxidace, antioxidanty a jejich působením v potravinách a popisem metod stanovení antioxidační aktivity a polyfenolic-kých látek. Dále je uvedena charakteristika aromatických rostlin (máta, meduňka, levandu-le, šalvěj, řepík, heřmánek, oregano a bazalka). Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických rostlin metodou DPPH a stanovením celkového obsahu polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocalteuovým činidlem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23409
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25546


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
szarowská_2012_dp.pdf 2.209Mb PDF Zobrazit/otevřít
szarowská_2012_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
szarowská_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet