Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční charakteristika skořápkového ovoce a jeho využití v gastronomii
Autor: Šnajdrová, Zuzana
Vedoucí: Vojtíšková, Petra
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy skořápkového ovoce. U jednotlivých druhů byl popsán výskyt a charakteristika plodů, jejich chemické složení a možné využití skořápkového ovoce v gastronomii. Jednotlivé látky obsažené ve skořápkovém ovoci byly charakterizovány především z hlediska jejich významu ve výživě. Ořechy jsou považovány za součást zdravé výživy. Nejčastěji se obsažené látky uplatňují proti některým druhům rakovin, osteoporóze, zlepšují trávení, snižují hladinu LDL cholesterolu; ovlivňují stav pokožky a vlasů, činnost srdce i duševní činnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23360
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25739


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šnajdrová_2012_bp.pdf 1.828Mb PDF Zobrazit/otevřít
šnajdrová_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šnajdrová_2012_op.doc 90.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet