Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability |
Autor: |
Krejčová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Kremlová, Jana
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v průběhu 8 měsíců a nakonec stanovení jeho autenticity pomocí záložního vzorku (sklizeň 2010) a následné míchání v procentuálních poměrech (čerstvý a starý mák). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23238
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
25842
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet