Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství. |
Autor: |
Čapáková, Romana
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zaměřuje na využití Ramanovy spektroskopie v potravinářském průmyslu. I když se jedná o poměrně novou metodu, je vypracováno již několik studií s ukázkami jejího praktického využití. Je zde stručně charakterizován samotný princip Ramanova jevu, jeho výhody i nevýhody a také techniky jeho zesílení. Stěžejní část práce je pak zaměřena na seznámení se se studiemi základních i vedlejších potravinových složek. V rámci srovnání aplikačních možností je stručně shrnuto využití Ramanovy spektroskopie v ostatních vědních disciplínách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22821
|
Datum:
|
2012-02-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
26740
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet